top of page
IMG_7048
Copy of IMG_8298
kincskereso_logo_rect
20200920_142320
Copy of IMG_4618
Copy of IMG_2042
Copy of IMG_4420
Copy of IMG_7111
Copy of IMG_2770
Copy of IMG_2302

Boskoláról

Boskola_narrow.jpg

A Boskola (Boston-i Iskola, hivatalos nevén Bartók Béla Bostoni Magyar Iskola és Óvoda) 2000. októbere óta kéthetente szombatonként vár minden magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő Boston környéki családot. Bostoninak nevezzük, de családjaink között vannak akik New Hampshire-ből vagy akár Maine-ből járnak hozzánk.


A pedagógusaink 9:45-12:00 között óvodai és iskolai foglalkozások keretein belül ismertetik, fejlesztik a magyar nyelvet és kultúrát a 0-18 éves gyerekek körében. Korosztályos csoportjaink között megtalálhatóak bölcsődei (0-3 év) és óvodai (3-7 év) csoportok, iskola és középiskolai (7-18 év) osztályok, továbbá kezdő és haladó felnőttképzésre is nyújtunk lehetőséget az érdeklődőknek.


A felszabadult légkörű, baráti hangulatban zajló korosztályokra bontott bölcsödei, óvodai és iskolai órák alatt a gyerekek magyar nyelvű énekeket, játékokat tanulnak, elsajátítják az írás-olvasás tudományát, megismerkednek a magyar történelem fontos eseményeivel, a magyar kultúra alapjaival, valamint a magyar hagyományokkal. Az óvodai és iskola foglalkozások alatt lehetöség van magyar nyelvű könyvek kölcsönzésére is a Kincskeresõ Könyvtárban, valamint Kávéházunkban a szülőknek beszélgetésre, ismerkedésre, kézművességre, játékra. A Boskola szorosa együttműködik továbbá a Boston környéki magyar cserkészcsapattal is (2. sz. Bodnár Gábor Cserkész Csapat), a Boskolás alkalmakat, általában azonos helyszínen, cserkészfoglalkozások követik.


A Boskolás foglalkozásokat lelkes és képzett pedagógusok és szülõk vezetik társadalmi munkában. Az iskola a fenntartása érdekében minimális tandíjat kér azoktól a szülőktől, akik nem vállalnak tanítást. A hozzájárulások összege fedezi a terembérleti költségeket, illetve a foglalkozásokhoz és rendezvényekhez szükséges eszközök és kellékek beszerzését.


Az iskolába járó gyerekek és szüleik remek közösséget alkotnak. A gyerekek és szülõk számára maradandó és emlékezetes programokat szervezünk, minden évben megrendezésre kerülnek többek között a Mikulás Ünnepség, Karácsonyi Ünnepség, Farsang, Hagyományőrző Nap, Húsvéti Ünnepség, Anyák Napja és még sok érdekes rendezvény.