top of page

Tartalmi irányelvek / Content GuidelinesA NewEnglandHungarians.org lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy különböző típusú tartalmakkal járuljanak hozzá az oldalhoz: beleértve az értékeléseket, fényképeket, videókat, eseményeket, szavazatokat, tippeket, privát üzeneteket és még sok mást. Szépen játszani nem rakétatudomány, de a biztonság kedvéért összeállítottuk ezeket az általános irányelveket.


Kérjük, olvassa el az alábbi irányelveket, az egyes tartalom típusokról, amelyekkel hozzájárulhat az oldalhoz.


Helytelen tartalom


A színes nyelvezet és a képek rendben vannak, de nincs szükség fenyegetésre, zaklatásra, fajtalanságra, gyűlöletbeszédre és a bigottság egyéb megnyilvánulásaira.


Összeférhetetlenségek


Hozzászólásainak elfogulatlannak és objektívnek kell lenniük. Például nem írhat véleményt saját vállalkozásáról vagy munkáltatójáról, barátai vagy rokonai vállalkozásáról, az iparágában tevékenykedő társairól vagy versenytársairól, illetve a hálózati csoportjában lévő vállalkozásokról. Az üzlettulajdonosok ne kérjék meg az ügyfeleiket, hogy ilyen jellegű véleményeket írjanak!


Promóciós tartalmak


Tartsuk az oldalt hasznosnak a fogyasztók számára, ne árasszuk el mindenféle felhasználó kereskedelmi zajával!


Lényegesség


Kérjük, győződjön meg arról, hogy a hozzászólásai relevánsak és megfelelnek az oldal elvárásainak. Az értékelések nem alkalmasak például arra, hogy egy vállalkozás foglalkoztatási gyakorlatáról, politikai ideológiájáról, rendkívüli körülményekről vagy más, a fogyasztói élmény lényegét nem érintő kérdésekről szóljanak.


Adatvédelem


Ne hozza nyilvánosságra mások személyes adatait! Kérjük, ne tegyen közzé közeli fényképeket vagy videókat más felhasználókról az engedélyük nélkül, továbbá kérjük, ne tegye közzé mások teljes nevét, kivéve, ha olyan szolgáltatókra utal, akiket általában a saját teljes nevükkel azonosítanak, vagy máskor is megosztják a saját teljes nevüket.


Szellemi tulajdon


Ne lopjon tartalmat más webhelyekről vagy felhasználóktól! Írjon saját véleményt, és készítsen saját fotókat és videókat!


Fizetés követelése


Azon túl, hogy egyszerűen visszatérítést kér a rossz tapasztalat orvoslására, nem szabad a vélemény eltávolítását vagy közzétételét arra használni, hogy pénzt szedjen ki egy vállalkozásból, függetlenül attól, hogy voltál-e már ügyfele!


Irányelvek felülvizsgálata


A legjobb értékelések szenvedélyesek és személyesek. Gazdag elbeszélést, rengeteg részletet és egy-két hasznos tippet kínálnak más fogyasztók számára. Ezért íme, néhány további gondolat a lelkiismeretes véleményezők számára.


Személyes tapasztalatok


Első kézből származó fogyasztói tapasztalatokra vagyunk kíváncsiak, nem pedig arra, amit a munkatársától vagy a másik élettársától hallott. Próbálja meg elmondani a saját történetét anélkül, hogy nagy általánosításokat és következtetéseket kezdene kitalálni.


Pontosság


Győződj meg róla, hogy a felülvizsgálat tényszerűen helyes. Nyugodtan mondja el a véleményét, de ne túlozzon vagy ábrázolja tévesen a tapasztalatait! Ténybeli viták esetén nem foglalunk állást, ezért elvárjuk, hogy álljon ki a véleménye mellett!


Frissítések felülvizsgálata


A felülvizsgálati frissítéseknek új tapasztalatot vagy az üzlettel való interakciót kell tükrözniük. Ne mondja el ugyanazt a régi történetet, amit már elmondott. Ha egy régi élményt szeretne új információkkal kiegészíteni, új frissítés létrehozása helyett, csak szerkessze az értékelését!


Fotó és videóra vonatkozó irányelvek


A fotóknak és videóknak széles körben relevánsnak kell lenniük az üzlet szempontjából. 


Ha olyan fényképet vagy videót tesz közzé, amely egy vállalkozással kapcsolatos különlegesebb személyes élményt mutat be (pl. a mosolygós baráti társaságot a bárban, a legyet a levesében), akkor azt eltávolíthatjuk.


Felhasználói profilra vonatkozó irányelvek 


Ne légy szégyenlős! - használja a fiókja profilját arra, hogy az emberek megtudják, ki Ön és mitől ilyen. A felhasználók olyan emberektől szeretnének véleményeket olvasni, akiket ismernek, és akikben megbíznak (nem pedig olyanoktól, akiknek a profilja üres vagy nem megfelelő tartalommal van tele).


Közétételre vonatkozó irányelvek


A poszt egy olyan dolog, ahol szórakoztató, nyílt és őszinte beszélgetéseket folytathatsz arról, hogy mi történik a közösségedben. Bár könnyű bekapcsolódni és posztolni, vigyázzon arra, hogy mit posztol, mivel utólag nem törölheti azt! Egy csipetnyi józanész messzire vezet. És mivel a felhasználók bizalma és átláthatósága fontos számunkra, a közösséget zavaró névtelen felhasználókkal valószínűleg szigorúbban fogunk bánni, mint azokkal, akik kiállnak a szavaikért.


Üzenetváltási irányelvek


A NewEnglandHungarians.org rendelkezik egy praktikus üzenetküldő funkcióval, amellyel kapcsolatban maradhat követőivel vagy más NewEnglandHungarians.org felhasználókkal.


Először is, kérjük, ne használja ezt a funkciót más felhasználók zaklatására vagy egyéb nem megfelelő tartalmak küldésére!


Másodszor, a felhasználói fiókok kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú használatra szolgálnak!


Rendezvényre vonatkozó iránymutatások


Hallottál egy nagyszerű eseményről a környéken? Remek! Tedd közzé a NewEnglandHungarians.org oldalon.


Azonban kérjük, ne használja az Események fület ismétlődő promóciós hirdetések és eladások közzétételére. Szeretjük frissen tartani a tartalmakat, ezért kérjük, ne tegyen közzé olyan eseményeket, amelyek 12 hónapnál régebbre utalnak!